Το
σάμαλι του Παππούλη...
Ακόμη
και εάν ήθελα να αντισταθώ, η ενθουσιώδης
εισαγωγή της φίλης Xrisi
Mpiri
δε
με άφηνε.
Της
ζήτησα να το βάλουμε στο blog.
Ακόμη
και εκεί η αντίδρασή της ενθουσιώδης:
“Αλέκα,
είναι τέλειο!” Σας παραδίδω τη συνταγή
έτσι όπως την περιγράφει η ίδια (κι
έτσι θα γλυτώσετε και από την πολυλογία
μου!!!),
με τις δικές της φωτογραφίες .
“Θυμάστε
το σάμαλι του Παππούλη στο δρόμο; Τότε
γράψτε
συνταγή:
-
250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-
250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
-
100 γρ. ζάχαρη
-
2 κεσεδάκια γιαούρτι (200 γρ.+200γρ.)
-
100 γρ. ταχίνι
-
5 γρ. σαλέπι,
-
4 γρ. μαστίχα
-
1 κ. γλ. κοφτό σόδα.
Βάζουμε
όλα τα υλικά
σε ένα
μπολ αφού αναμίξαμε
αρχικά τη
σόδα με το γιαούρτι. Το
αφήνουμε 30' έως
40'
έξω (ΣτΜπ:
να ξεκουραστεί)
και το ψήνουμε στην δεύτερη σκάλα αέρα
στους 160' μέχρι να ροδίσει
καλά περίπου
25'με
30'
Για
το σιρόπι.
500
γρ. νερό
600
γρ. ζάχαρη
Βράζουμε
8'
μέχρι
να γίνει πηχτό
σιρόπι. Στο
τέλος προσθέτουμε
λίγο
ξυνό στην μυτούλα
ή
1 κ.σ.
λεμόνι
Σιροπιάζουμε
με
ζεστό σιρόπι και
χλιαρό γλυκό.
Μην
αλλάξετε τίποτα γίνεται τέλειο!”
Τι
λέτε; Εσείς θ΄αντισταθείτε;
Για
την αντιγραφή
Αλέκα
Νικολαϊδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου