Κορν φλάουρ – Νισεστές – Κάστερ Πάουντερ
Κορν
φλάουρ
Γνωστό
και ως άμυλο ή άνθος αραβοσίτου, είναι το άμυλο που προέρχεται από το ενδοσπέρμιο
του καλαμποκιού. Δεν περιέχει γλουτένη και ως πηκτικό δίνει απαλή, διάφανη
σάλτσα.
Νισεστές
Πρόκειται
για άμυλο, όπως το κορν φλάουερ αλλά από διάφορα δημητριακά, όπως π.χ. το
σιτάρι και όχι μόνον καλαμποκιού.
Κάστερ
πάουντερ
Είναι
κορν φλάουρ με προσθήκη αρώματος βανίλιας, κατάλληλο για ζαχαροπλαστική. Επινοήθηκε
στη Μεγάλη Βρετανία ως υποκατάστατο της κρέμας ζαχαροπλαστικής χωρίς
αυγά.
Επομένως
► Το κορν
φλάουρ και ο νισεστές αντικαθιστούν χωρίς περαιτέρω σκέψη το ένα το άλλο.
► Το κάστερ
πάουντερ αντικαθιστά και τα δύο μόνον σε περίπτωση που θέλουμε να
παρασκευάσουμε κάτι με άρωμα βανίλιας.
► Και τα τρία μπορούν να αντικατασταθούν με αλεύρι από σιτάρι με διαφορετικό όμως αποτέλεσμα στην υφή.
► Και τα τρία μπορούν να αντικατασταθούν με αλεύρι από σιτάρι με διαφορετικό όμως αποτέλεσμα στην υφή.
πολύ καιρο αναρωτιώμουν για τη διαφορα ... ευχαριστω όποια/ο το ανέλυσε !
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι τέλεια διευκρίνηση, πάντα αναρωτιόμουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω
Ευχαριστούμε για την εξήγηση. Δυστυχώς σε κανένα σάιτ δεν μας τα λένε αναλυτικά για τις συνταγές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ εξυπηρετικό και χρήσιμο για μας που δεν είμαστε σίγουρες.σευχαριστουμε
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για την διευκρίνιση
ΑπάντησηΔιαγραφή