Για να ξεπαγώνουμε εύκολα τον κιμά
Όταν καταχύψουμε εύπλαστα υλικά, όπως είναι ο κιμάς ή στο μείγμα για τους ρεβιθοκεφτέδες, χρησιμοποιούμε σακούλες για την κατάψυξη που δεν έχουν πτυχώσεις στις άκρες, βάζουμε μέσα ότι θέλουμε να καταψύξουμε και το πατάμε, ακόμη και με τη βοήθεια του πλάστη, ώστε να γίνει μια όσο το δυνατόν λεπτότερη πλάκα. Σφραγίζουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Ίσως χρειαστούμε τη βοήθεια ενός δίσκου για να το μεταφέρουμε. Έτσι όταν θελήσουμε να το χρησιμοποιήσουμε αρκεί να το βγάλουμε λίγα λεπτά πριν από την κατάψυξη. Ξεπαγώνει αμέσως! Βοηθά επίσης, σε κάθε περίπτωση ξεπαγώματος, να βάλουμε το υλικό που θέλουμε να ξεπαγώσουμε μέσα σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου