Για να μην ετοιμάζουμε τη σαλάτα
την τελευταία στιγμή!
Επειδή η σαλάτα αν ετοιμαστεί πιο νωρίς, συνήθως βαραίνει και μαραίνεται από το ντρέσινγκ και το αλάτι, κάνουμε το εξής για να την έχουμε έτοιμη από πιο νωρίς:
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ, αν δεν το έχουμε ήδη έτοιμο, κόβουμε τα λαχανικά που δεν μας πειράζει να μαραθούν και αντίθετα θέλουμε να μαριναριστούν λίγο, όπως κρεμμύδι, φοινόκιο, καρότο, πιπεριά κόκκινη ή πράσινη, φρέσκο κολοκυθάκι, φουντίτσες ωμού κουνουπιδιού. Τα βάζουμε στον πάτο του σκεύους που θα σερβίρουμε, ρίχνουμε ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
Από πάνω βάζουμε έτοιμα κομμένα τα ευαίσθητα λαχανικά όπως μαρούλι, ρόκα, λόλα, αντίδια. Αν τυχόν βάλουμε και αγγουράκι το κόβουμε και το βάζουμε ανάμεσα σε αυτά. Τη ντομάτα την πλένουμε, την σκουπίζουμε και την βάζουμε στην άκρη για να την κόψουμε την τελευταία στιγμή. Δεν ανακατεύουμε! Σκεπάζουμε μ΄ ένα πιάτο και βάζουμε στο ψυγείο.
Από πάνω βάζουμε έτοιμα κομμένα τα ευαίσθητα λαχανικά όπως μαρούλι, ρόκα, λόλα, αντίδια. Αν τυχόν βάλουμε και αγγουράκι το κόβουμε και το βάζουμε ανάμεσα σε αυτά. Τη ντομάτα την πλένουμε, την σκουπίζουμε και την βάζουμε στην άκρη για να την κόψουμε την τελευταία στιγμή. Δεν ανακατεύουμε! Σκεπάζουμε μ΄ ένα πιάτο και βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε, κόβουμε τη ντομάτα και μόνον τότε ανακατεύουμε τη σαλάτα. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο ακόμη ντρέσινγκ και σερβίρουμε!
Αν
σας αρέσουν οι αναρτήσεις μου, μπορείτε
να γίνετε μέλος στην ομάδα μου στο
Facebook
με
τίτλο “Κολατσιό!!” (κάντε κλικ εδώ
για να τη δείτε) ή να ακολουθήσετε αυτό
το ιστολόγιο πατώντας επάνω δεξιά το
κουμπάκι που γράφει “Παρακολούθηση”!
Να
είστε όλοι καλά και καλά μαγειρέματα!
Αλέκα
Νικολαΐδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου