Κολπάκι!
Για να μην κολλάνε τα ζυμαρικά
Για όλους αυτούς που πρέπει να βράσουν τα ζυμαρικά αρκετή ώρα πριν σερβιριστούν, υπάρχει τρόπος να μην κολλήσουν: Βράζουμε τα ζυμαρικά 1' λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο, σουρώνουμε και κρατούμε 1/2 φλ. του καφέ από το νερό που έβρασαν. Τα βάζουμε πάλι πίσω στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τη λιπαρή ουσία της επιλογής μας και το φλυτζανάκι το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε στην κατσαρόλα με ανοιχτό το καπάκι (Προσοχή! όχι πάνω στο μάτι που έβρασαν και είναι ακόμη ζεστό!) και κάθε τόσο τα ανακατεύουμε μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, αν μέχρι τότε δεν τα έχουμε σερβίρει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου