Τι κάνουμε με το τσουρέκι που περίσσεψε;
Αν και στο σπίτι μου αυτό ακούγεται ως το πιο σύντομο ανέκδοτο (περίσσεψε τσουρέκι!), ιδού μερικές ιδέες πώς να το αξιοποιήσουμε!
-
Ίσως η πιο πρακτική και εύκολη για να μην τρώμε κι άλλα γλυκά πασχαλιάτικα, είναι να το κόψουμε λεπτές φέτες και να το ψήσουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς στον αέρα. Έχουμε πεντανόστιμα παξιμαδάκια που κρατούν πολλές μέρες και ταιριάζουν υπέροχα με τον καφέ.
-
Κάνουμε αυγόφετες, αντικαθιστώντας το ψωμί.
-
Το χρησιμοποιούμε αντί για παντεσπάνι για να φτιάχουμε τούρτες, σαρλότ, εκμέκ, (σαν) τιραμισού, καριόκες, (σαν) προφιτερόλ, τρουφάκια και γενικά το βάζουμε αντί για παντεσπάνι ή σαβαγιάρ. Επειδή το τσουρέκι έχει περισσότερη υγρασία από το παντεσπάνι, βάση που χρησιμοποιούμε για τις καριόκες ή τα σαβουαγιάρ μειώνουμε την ποσότητα του υγρού. Μπορούμε βεβαίως να το φρυγανίσουμε ώστε να μειωθεί η υγρασία και να ακολουθήσουμε κανονικά τη συνταγή που έχουμε.
-
Κάνουμε μικρά κρουτόν με βούτυρο για τα παγωτά μας.
-
Το κόβουμε σε φέτες και το συντηρούμε σε σακούλα κλειστό στην κατάψυξη. Για να τα καταναλώσουμε απλώς βγάζουμε όσες φέτες θέλουμε και αφήνουμε να ξεπαγώσουν κι ακόμη καλύτερα τις ζεσταίνουμε στη φρυγανιέρα.
-
Και το κατ΄εμέ υπέροχο, αν σας αρέσει ο συνδυασμός αλμυρού-γλυκού: Κάνουμε τόστ με κασέρι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου