Σάλτσα
για σαλάτες με βραστά αυγά
Τις
επόμενες ημέρες του Πάσχα όλες και όλοι
αναρωτιόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε
τα κόκκινα αυγά που τσουγκρίσαμε. Ειδικά
εάν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι που
επιδίδονται στον αγώνα για το πιο γερό
αυγό, καταλήγουμε με ένα καλαθάκι γεμάτο
σπασμένα κόκκινα αυγά!
Η
συνταγή που ακολουθεί δεν είναι δική
μου. Είναι “του ανθρώπου που άλλαξε την
κουζίνα”, του φημισμένου γάλλου σεφ
Paul Bocuse (1926-2018). Αυτή
την απλή και γρήγορη σάλτσα ο Paul
Bocuse μας την προτείνει
στο βιβλίο του “Η λαχταριστή κουζίνα”
για σύνθετες ή απλές σαλάτες.
“Περνάμε
από λεπτό σουρωτήρι τους κρόκους δύο
σφιχτών αυγών σωστά βρασμένων, ώστε να
μην είναι στεγνά αλλά κρεμώδη.
Ανακατεύουμε τα αυγά σ΄ένα μπολ με
αλάτι, πιπέρι και 1 κ.γλ. μουστάρδα.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο 1 κ.σ. ξύδι.
Ανακατεύουμε δυνατά με το σύρμα.
Προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε
τη σάλτσα για να γίνει δεμένη και ελαφριά.
Τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια κομμένα
σε λεπτές λωρίδες”.
(Για να δείτε πώς μπορούμε να συντηρήσουμε περισσότερο αυγά κάνον΄τα τα τουρσί, πατήστε εδώ)
Για την αντιγραφή: Αλέκα Νικολαΐδου-Καλαποθάκου
Για την αντιγραφή: Αλέκα Νικολαΐδου-Καλαποθάκου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου