Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Σάλτσα για σαλάτες με βραστά αυγά


Σάλτσα για σαλάτες με βραστά αυγά


Τις επόμενες ημέρες του Πάσχα όλες και όλοι αναρωτιόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε τα κόκκινα αυγά που τσουγκρίσαμε. Ειδικά εάν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι που επιδίδονται στον αγώνα για το πιο γερό αυγό, καταλήγουμε με ένα καλαθάκι γεμάτο σπασμένα κόκκινα αυγά!

Η συνταγή που ακολουθεί δεν είναι δική μου. Είναι “του ανθρώπου που άλλαξε την κουζίνα”, του φημισμένου γάλλου σεφ Paul Bocuse (1926-2018). Αυτή την απλή και γρήγορη σάλτσα ο Paul Bocuse μας την προτείνει στο βιβλίο του “Η λαχταριστή κουζίνα” για σύνθετες ή απλές σαλάτες.


Περνάμε από λεπτό σουρωτήρι τους κρόκους δύο σφιχτών αυγών σωστά βρασμένων, ώστε να μην είναι στεγνά αλλά κρεμώδη. Ανακατεύουμε τα αυγά σ΄ένα μπολ με αλάτι, πιπέρι και 1 κ.γλ. μουστάρδα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο 1 κ.σ. ξύδι. Ανακατεύουμε δυνατά με το σύρμα. Προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τη σάλτσα για να γίνει δεμένη και ελαφριά. Τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια κομμένα σε λεπτές λωρίδες”.

(Για να δείτε πώς μπορούμε να συντηρήσουμε περισσότερο αυγά κάνον΄τα τα τουρσί, πατήστε εδώ)

Για την αντιγραφή: Αλέκα Νικολαΐδου-Καλαποθάκου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου