Από
τα πράσα δεν πετάμε τίποτε...
Το
άσπρο μέρος το κόβουμε σε κομμάτια 4-5
εκατοστών και το μαγειρεύουμε ολόκληρο
(πρόταση συνταγής: πράσα γιαχνί).
Το
πράσινο τρυφερό μέρος το ψιλοκόβουμε
και το βάζουμε στα φαγητά μαζί με το
κρεμμύδι, στο σπανακόρυζο ή στις
σπανακόπιτες.
Τα
πράσινα σκληρά φύλλα και τις ρίζες
(εφόσον δεν έχουν πολλά χώματα) τα βάζουμε
στους ζωμούς που χρειάζεται πράσο και
φυσικά αφού κάνουμε το ζωμό, τα πετάμε! Από τις ρίζες πρέπει οπωσδήποτε να πετάξουμε το τμήμα που είναι στη βάση του πράσου διότι όσο και να το πλένουμε, λίγο χωματάκι μένει.
Μπορούμε
να αγοράσουμε ένα δεμάτι πράσα και αφού
τα πλύνουμε και τα χωρίσουμε σε ομάδες,
όπως λέμε παραπάνω, να τα βάλουμε σε
σακουλάκια στην κατάψυξη, γράφοντας
πάνω σε κάθε σακουλάκι τι περιέχει και
πότε το βάλαμε.
Αν
σας αρέσουν οι αναρτήσεις μου, μπορείτε
να γίνετε μέλος στην ομάδα μου στο
Facebook
με
τίτλο “Κολατσιό!!” (κάντε κλικ εδώ
για να τη δείτε) ή να ακολουθήσετε αυτό
το ιστολόγιο πατώντας επάνω δεξιά το
κουμπάκι που γράφει “Παρακολούθηση”!
Να
είστε όλοι καλά και καλά μαγειρέματα!
Αλέκα
Νικολαΐδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου