Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Τσάι με άρωμα πορτοκαλιού


Τσάι με άρωμα πορτοκαλιού

Με τη φλούδα των βιολογικών πορτοκαλιών μπορούμε εύκολα να ετοιμάσουμε ένα αρωματικό και ωφέλιμο τσάι. (Για τις “θαυματουργές ιδιότητες της φλούδας, κάνετε κλικ εδώ).


Βράζουμε για 10’ μια κούπα νερό με μιάμιση κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού μαζί με φύλλα βουνίσιου τσαγιού αν θέλουμε, το αφήνουμε να σταθεί για 5’, σουρώνουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο μέλι. Προσθέτουμε το μέλι όταν το τσάι είναι πλέον χλιαρό, διότι σε θερμοκρασία πάνω από 48ο C καταστρέφονται όλα τα θρεπτικά συστατικά του.

Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις μου, μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα μου στο Facebook με τίτλο “Κολατσιό!!” (κάντε κλικ εδώ για να τη δείτε) ή να με ακολουθήσετε στο twitter στο @Aleka_Ni ή να ακολουθήσετε αυτό το ιστολόγιο πατώντας επάνω δεξιά το κουμπάκι που γράφει “Παρακολούθηση”! Κι αν νομίζετε ότι αξίζουν μια κοινοποίηση, θα χαιρόμουν πολύ αν το κάνατε! Σας ευχαριστώ!

Να είστε όλοι καλά και καλά μαγειρέματα!
Αλέκα Νικολαΐδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου