Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Πουρές μήλου χωρίς ζάχαρη


Πουρές μήλου χωρίς ζάχαρη

Kαθαρίζoυμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με ένα φλυτζανάκι νερό και το χυμό από ένα λεμόνι.
Μόλις αρχίζει να βράζει, την ανακατεύουμε 2-3 φορές, χαμηλώνουμε τη φωτιά (στο 4 στην κουζίνα μου με διαβάθμιση 1-9), σκεπάζουμε με το καπάκι και την αφήνουμε να σιγοβράσει για 45’ ανακατεύοντας πού και πού.

Όταν συμπληρωθούν τα 45’, ανοίγουμε το καπάκι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο για 30’ ακόμη. Τώρα πια τα μήλα έχουν μαλακώσει, έχουν ελαφρά σκουρήνει και το υγρό έχει σχεδόν εξαφανισθεί.

Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ. Αν τυχόν ο πουρές είναι αραιός, συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγο ακόμη ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.

Μόλις φθάσει στην επιθυμητή πυκνότητα, βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων γυάλινα βάζα καλά πλυμένα με ένα δάχτυλο νερό και αφήνουμε στο δυνατό μέχρι να βράσει το νερό και να δημιουργηθεί ατμός μέσα στα βάζα. Φοράμε τα γάντια της κουζίνας, βγάζουμε τα βάζα από το φούρνο μικροκυμάτων, πετάμε το νερό και γεμίζουμε τα βάζα μέχρι επάνω. Σφραγίζουμε καλά τα βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Έτοιμος ο πουρές!

Μπορούμε να χρησιμοποιπήσουμε ό,τιδήποτε μήλα θέλουμε. Αν όμως προορίζουμε τον πουρέ μας για αλμυρές παρασκευές είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε πράσινα μήλα. Αν προορίζουμε τον πουρέ για γλυκές παρασκευές μπορούμε να προσθέσουμε και 1-2 ξυλάκια κανέλας.

Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις μου, μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα μου στο Facebook με τίτλο “Κολατσιό!!” (κάντε κλικ εδώ για να τη δείτε) ή να με ακολουθήσετε στο twitter στο @Aleka_Ni ή να ακολουθήσετε αυτό το ιστολόγιο πατώντας επάνω δεξιά το κουμπάκι που γράφει “Παρακολούθηση”! Κι αν νομίζετε ότι αξίζουν μια κοινοποίηση, θα χαιρόμουν πολύ αν το κάνατε! Σας ευχαριστώ!

Να είστε όλοι καλά και καλά μαγειρέματα!
Αλέκα Νικολαΐδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου