Σπιτικό
γάλα βρώμης
1
κούπα βρώμη
4
κούπες νερό
Μια
πρέζα αλάτι
2
κ.σ. μέλι (προαιρετικά)
1
κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Βάζουμε
όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα
πολτοποιούμε. Δε χρειάζεται περισσότερο
από 1’ το πολύ 2’, ανάλογα με τη δύναμη
του μπλέντερ σας. Αν τα πολτοποιήσουμε
για περισσότερη ώρα είναι πιθανόν το
γάλα να βγει γλοιώδες. Βάζουμε το μείγμα
σε λεπτή και πυκνή πετσέτα και το
στραγγίζουμε καλά. Επαναλαμβάνουμε με
καθαρό πανί αν τυχόν δούμε ότι πέρασε
στο γάλα πολτός. Διατηρείται στο ψυγείο
για 5 ημέρες. Πριν χρησιμοποιήσουμε
ανακινούμε το βάζο διότι έχει την τάση
να διαχωρίζεται.
Δε
ζεσταίνουμε το γάλα βρώμης διότι πήζει,
εκτός αν θέλουμε να το προσθέσουμε ως
κρέμα στον καφέ σας. Μπορούμε όμως να
το προσθέσουμε κρύο σε ζεστά μείγματα.
Επίσης
δε χρειάζεται να μουλιάσουμε τη βρώμη
πριν την πολτοποιήσουμε διότι και πάλι
θα έχουμε ένα γλοιώδες αποτέλεσμα.
Μπορούμε
να αρωματίσουμε το γάλα βρώμης με τον ίδιο τρόπο που αρωματίζουμε το γάλα αμυγδάλου.
Αν
σας αρέσουν οι αναρτήσεις μου, μπορείτε
να γίνετε μέλος στην ομάδα μου στο
Facebook με τίτλο “Κολατσιό!!” (κάντε
κλικ εδώ για
να τη δείτε) ή να με ακολουθήσετε στο
twitter στο @Aleka_Ni ή να ακολουθήσετε αυτό το
ιστολόγιο πατώντας επάνω δεξιά το
κουμπάκι που γράφει “Παρακολούθηση”!
Κι αν νομίζετε ότι αξίζουν μια κοινοποίηση,
θα χαιρόμουν πολύ αν το κάνατε! Σας
ευχαριστώ!
Να
είστε όλοι καλά και καλά μαγειρέματα!
Αλέκα
Νικολαΐδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου