Σπιτικό γάλα
ρυζιού
Ανάλογα
με τα γούστα μας αλλά και τι έχουμε στο
ντουλάπι μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε
ότι είδος ρυζιού θέλουμε: λευκό ή καστανό,
μακρύκοκκο, καρολίνα, νυχάκι ακόμη και
μπασμάτι με ελαφρά διαφορετικό αποτέλεσμα
κάθε φορά.
Αυξομειώνοντας
την αναλογία ρυζιού – νερού, προσαρμόζουμε
την υφή του γάλακτος που θέλουμε.
Επίσης
μπορούμε να αρωματίσουμε ή να γλυκάνουμε το γάλα ρυζιού με τον τρόπο που περιγράφεται στη συνταγή για γάλα αμυγδάλου.
Πειραματιστείτε
και βρείτε το γάλα ρυζιού που σας αρέσει!
1ος
τρόπος: Με βρασμένο ρύζι
Μπορεί
να είναι και ρύζι που περίσσεψε, αρκεί
βεβαίως να μην έχει βούτυρο, λάδι ή
αρωματικά.
-
1/2 κούπα βρασμένο ρύζι, περίπου 100 γρ.
-
2 κούπες νερό, περίπου 500 ml
Πολτοποιούμε
το ρύζι με το νερό μέχρι να έχουμε ένα
σχετικά λείο μείγμα και στραγγίζουμε
το μείγμα με λεπτό και πυκνό ύφασμα.
Διατηρούμε το γάλα στο ψυγείο για 5
ημέρες.
2ος
τρόπος: Με ωμό ρύζι
Ακολουθούμε
την ίδια συνταγή για το γάλα με βρασμένο
ρύζι, αλλά φουσκώνουμε το ρύζι από το
προηγούμενο βράδυ σε κρύο νερό ή για
δύο ώρες σε πολύ ζεστό νερό. Πετάμε το
νερό που φούσκωσε και βάζουμε φρέσκο
δροσερό για να το πολτοποιήσουμε.
Διατηρείται
στο ψυγείο για 3 ημέρες.
Αν
σας αρέσουν οι αναρτήσεις μου, μπορείτε
να γίνετε μέλος στην ομάδα μου στο
Facebook με τίτλο “Κολατσιό!!” (κάντε
κλικ εδώ για
να τη δείτε) ή να με ακολουθήσετε στο
twitter στο @Aleka_Ni ή να ακολουθήσετε αυτό το
ιστολόγιο πατώντας επάνω δεξιά το
κουμπάκι που γράφει “Παρακολούθηση”!
Κι αν νομίζετε ότι αξίζουν μια κοινοποίηση,
θα χαιρόμουν πολύ αν το κάνατε! Σας
ευχαριστώ!
Να
είστε όλοι καλά και καλά μαγειρέματα!
Αλέκα
Νικολαΐδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου