Γάλα
αμυγδάλου
1
κούπα ωμά αμύγδαλα με τη φλούδα τους
5
κούπες νερό
1
πρέζα αλάτι
Στο
μπλέντερ βάζουμε αρχικά τα αμύγδαλα,
το αλάτι και μια κούπα νερό και
πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο
νερό και χτυπάμε για 2-3 ακόμη.
Μεταφέρουμε
το μείγμα σε λεπτό πετσέτα και σουρώνουμε
σφίγγοντας δυνατά το πανί. Το γάλα μας
είναι έτοιμο.
Κρατάμε
τα αμύγδαλα, για να τα χρησιμοποιήσουμε
σε κέικ ή μπισκότα. Αν δε τα χρησιμοποιήσουμε
αμέσως τα διατηρούμε για 2-3 στο ψυγείο
ή στην κατάψυξη για ένα μήνα.
Το
γάλα αμυγδάλου διατηρείται στο ψυγείο
για 5 ημέρες ή στην κατάψυξη για ένα
μήνα. Για να το αποψύξουμε το βάζουμε
στην ψύξη. Πριν το χρησιμοποιήσουμε
ανακινούμε το βάζο πολύ καλά διότι έχει
την τάση να διαχωρίζεται.
Για
αν γλυκάνουμε φυσικά το γάλα αμυγδάλου
πολτοποιούμε μαζί με τα αμύγδαλα 2
χουρμάδες.
Για
να αρωματίσουμε το γάλα, προσθέτουμε
κατά την πολτοποίηση
-
Τα σποράκια από το 1 λοβό βανίλιας ή
-
2 κ.σ. κακάο ή
-
1/2 της κούπας φρούτα του δάσους ή
-
1/2 της κούπας ροδοπέταλα (Αφαιρέστε το άσπρο της βάσης τους διότι πικρίζει) ή
-
1 κ.γλ. κανέλλα σκόνη ή
-
Μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
Αν
σας αρέσουν οι αναρτήσεις μου, μπορείτε
να γίνετε μέλος στην ομάδα μου στο
Facebook με τίτλο “Κολατσιό!!” (κάντε
κλικ εδώ για
να τη δείτε) ή να με ακολουθήσετε στο
twitter στο @Aleka_Ni ή να ακολουθήσετε αυτό το
ιστολόγιο πατώντας επάνω δεξιά το
κουμπάκι που γράφει “Παρακολούθηση”!
Κι αν νομίζετε ότι αξίζουν μια κοινοποίηση,
θα χαιρόμουν πολύ αν το κάνατε! Σας
ευχαριστώ!
Να
είστε όλοι καλά και καλά μαγειρέματα!
Αλέκα
Νικολαΐδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου