Κρεμμυδιού
το ανάγνωσμα!
Μέρος
3ον: Καθαρίζοντας κρεμμύδια
Φωτογρφία από pitara.com |
Καθαρίζοντας
το κρεμμύδι απελευθερώνονται ένζυμα
που αντιδρούν με το θείο που περιέχει
και δημιουργούνται αέρια (σουλφοξείδια)
που όταν έρθουν σε επαφή με τα μάτια μας
σχηματίζουν οξέα. Τα μάτια μας για να
απομακρύνουν τα οξέα δακρύζουν. Έτσι
απλά!!! Επομένως
αν καταφέρουμε να περιορίσουμε τα άτακτα
σουφλοξείδια, θα έχουμε λιγότερα δράματα.
Ας δούμε μερικά κολπάκια!
1.
Χρησιμοποιώντας ένα πολύ
κοφτερό μαχαίρι,
ταλαιπωρούμε λιγότερο το κρεμμύδι και
απελευθερώνονται λιγότερα δραματικά
αέρια!
2.
Φροντίζουμε να είναι κρύα
τα κρεμμύδια
κι αν υπάρχει δυνατότητα τα διατηρούμε
στο ψυγείο. Αλλιώς τα βάζουμε στο ψυγείο
αρκετή ώρα πριν τα κόψουμε.
3.
Οι
ρίζες
έχουν περισσότερα ένζυμα,
γι’ αυτό τις κόβουμε τελευταίες.
4.
Φοράμε
τα
γυαλιά μας!
Για μεγάλες ποσότητες χρησιμοποιούμε
τη μάσκα θαλάσσης των παιδιών μας, ειδικά
εάν θέλουμε να κάνουμε στιφάδο!!!
5.
Κόβουμε το κρεμμύδι κοντά σ’ ένα αναμμένο
κερί ώστε
η φλόγα τα τραβά τα αέρια του κρεμμυδιού.
Αν
μη τι άλλο θα είναι και πιο ρομαντικά!
6.
Αναπνέουμε
από
το στόμα για
να απορροφήσουμε μέρος των αερίων και
να φθάσουν λιγότερα στα μάτια μας.
Για να δείτε ποιο είδος κρεμμυδιού πρέπει να διαλέξετε για κάθε συνταγή, κάνετε κλικ εδώ και πώς να έχετε πάντα σωταρισμένα κρεμμύδια κάνετε κλικ εδώ.
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις μου, μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα μου στο Facebook με τίτλο “Κολατσιό!!” (κάντε κλικ εδώ για να τη δείτε) ή να ακολουθήσετε αυτό το ιστολόγιο πατώντας επάνω δεξιά το κουμπάκι που γράφει “Παρακολούθηση”!
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις μου, μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα μου στο Facebook με τίτλο “Κολατσιό!!” (κάντε κλικ εδώ για να τη δείτε) ή να ακολουθήσετε αυτό το ιστολόγιο πατώντας επάνω δεξιά το κουμπάκι που γράφει “Παρακολούθηση”!
Να
είστε όλοι καλά και καλά μαγειρέματα!
Αλέκα
Νικολαΐδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου