Αυγά
βραστά
Για
να βράσουμε σωστά τα αυγά μας και να μην
σπάσουν αλλά και για να μείνει ο κρόκος
στο κέντρο,
χρησιμοποιούμε τον ατμομάγειρα.
Βάζουμε τα αυγά να σταθούν με τη μύτη
προς τα κάτω πάνω σε βιδωτά καπάκια από
μπουκάλια ή στα μικρά πλαστικά που
βάζουν στις πίτσες των ντελίβερι για
να μην ακουμπά το χαρτόνι του κουτιού
πάνω στην πίτσα (ναι, ναι αν και μαγειρεύουμε
κάποιες φορές υποκύπτουμε στον πειρασμό
του ντελίβερι!!). Για σφιχτά αυγά βράζουμε
24’ από την ώρα, για μελάτα προς σφιχτά
12’ και για τελείως μελάτα 7’. Μόλις
βράζουν τα ρίχνουμε σε κρύο νερό που
φροντίζουμε να το αλλάξουμε μια φορά
και καθαρίζουμε!
Αν
σας αρέσουν οι αναρτήσεις μου, μπορείτε
να γίνετε μέλος στην ομάδα μου στο
Facebook
με
τίτλο “Κολατσιό!!” (κάντε κλικ εδώ
για να τη δείτε) ή να ακολουθήσετε αυτό
το ιστολόγιο πατώντας επάνω δεξιά το
κουμπάκι που γράφει “Παρακολούθηση”!
Να
είστε όλοι καλά και καλά μαγειρέματα!
Αλέκα
Νικολαΐδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου