Ομελέτα
με μύδια
Τηρώντας
την υπόσχεσή μου στην ανάρτηση για τα
μύδια (αν θέλετε να τη δείτε κάνετε κλικ
εδώ) σήμερα θα φτιάξουμε ομελέτα με
μύδια. Την πρωτογεύθηκα σ’ ένα street
food στο
Χονγκ Κονγκ σε μια
σχετικά απλή εκδοχή και ομολογώ ψημένη
με κάποιο λάδι που μάλλον δεν ήταν και
στα καλύτερά του. Γυρνώντας στην Ελλάδα
έφτιαξα τη δική μου εκδοχή εμπλουτισμένη
με μυρωδικά και ψημένη σε ελαιόλαδο.
Γίνεται εξαιρετικά εύκολα και γρήγορα,
ειδικά αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα μύδια
στο σακουλάκι, οπότε γλυτώνουμε και το
καθάρισμα και χρειάζονται πολύ λίγα
υλικά! Θα πούμε και πώς να την ψήσουμε
στο τηγάνι χωρίς να την αναποδογυρίσουμε
και να γίνει αφράτη σαν να την κάναμε
στο φούρνο!
Για
μια ομελέτα θα χρειαστούμε:
3
αυγά
15
περίπου μύδια καθαρισμένα ή και
περισσότερα
2
κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
– Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Προαιρετικά:
Ψιλοκομμένη κόκκινη ή πράσινη πιπεριά
Ξεκινάμε
όπως σε κάθε ομελέτα: βάζουμε το τηγάνι
20 εκ. περίπου να ζεσταθεί πάρα πολύ καλά
και σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά,
προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι και
πιπέρι.
Βάζουμε
λάδι στο τηγάνι, τόσο ώστε ο πάτος να
καλύπτεται πολύ καλά. Ρίχνουμε τα αυγά,
αφήνουμε μερικά δευτερόλεπτα να ψηθεί
η ομελέτα στον πάτο, μειώνουμε την ένταση
της φωτιάς στο μέτριο και με μια σπάτουλα
αρχίζουμε να σπρώχνουμε τις άκρες της
ομελέτας που έχουν στερεοποιηθεί προς
το εσωτερικό. Αν τυχόν η ομελέτα έχει
κολλήσει σημαίνει ότι δεν ζεστάθηκε
καλά το τηγάνι. Περιμένουμε κάθε φορά
μερικά δευτερόλεπτα να ψηθεί το ρευστό
αυγό που έπεσε στον πάτο μέχρι να
ξανακάνουμε την ίδια κίνηση. Όταν με
τον τρόπο αυτό έχει ψηθεί αρκετό από το
αυγό αλλά στην επιφάνεια είναι ακόμη
λίγο ρευστό σκορπίζουμε τα μύδια (και
την πιπεριά αν βάζουμε) και σκεπάζουμε
με καπάκι. Αφήνουμε να ψηθεί λίγο ακόμη
ώστε με τη θερμότητα που κρατά το καπάκι
να ψηθεί η ομελέτα και τα μύδια από πάνω.
Έτοιμη! Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!
Αν
σας αρέσουν οι αναρτήσεις μου, μπορείτε
να με γίνεται μέλος στην ομάδα μου στο
Facebook
με
τίτλο “Κολατσιό!!” (κάντε κλικ εδώ
για να τη δείτε) ή να με ακολουθήσετε
αυτό το ιστολόγιο πατώντας επάνω δεξιά
το κουμπάκι που γράφει “Παρακολούθηση”!
Να
είστε όλοι καλά και καλά μαγειρέματα!
Αλέκα
Νικολαΐδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου