Πως να αποξηρανουμε τα αρωματικα βοτανα
Για να αποξηράνουμε σωστά και εύκολα τα αρωματικά βότανα, όπως ρίγανη, δυόσμο, μέντα, θυμάρι, μαντζουράνα και να έχουμε όλο το χρόνο φροντίζουμε να είναι φρέσκα και χωρίς ξερά κλαράκια. Τα πλένουμε καλά και τα βαζουμε πάνω σε μια πετσέτα να στεγνώσουν.
Αλλάζουμε την πετσέτα με μια στεγνή και τα αφήνουμε σε σκιερό μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Ανάλογα με την εποχή θα χρειαστούν μερικές μέρες. Πού και πού ανακατεύουμε για να αερίζονται σωστά. Δεν τα βάζουμε κοντά σε θερμαντικό σώμα και γενικά όχι σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 35 βαθμών. Όταν ξεραθεί τελείως, τα τρίβουμε τμηατικά στο μούλτι, τα περνάμε από σίτα για να φύγουν τα κλαράκια και τα φυλάμε σε αεροστεγές βάζο.
Αλλάζουμε την πετσέτα με μια στεγνή και τα αφήνουμε σε σκιερό μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Ανάλογα με την εποχή θα χρειαστούν μερικές μέρες. Πού και πού ανακατεύουμε για να αερίζονται σωστά. Δεν τα βάζουμε κοντά σε θερμαντικό σώμα και γενικά όχι σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 35 βαθμών. Όταν ξεραθεί τελείως, τα τρίβουμε τμηατικά στο μούλτι, τα περνάμε από σίτα για να φύγουν τα κλαράκια και τα φυλάμε σε αεροστεγές βάζο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου