Ελάχιστες
ασφαλείς θερμοκρασίες μαγειρέματος
Ανάλογα
με τα γούστα μας, συνηθίζουμε να
μαγειρεύουμε τα κρέατα, τα ψάρια και τα
πουλερικά λιγότερο ή περισσότερο.
Δυστυχώς όμως όλες οι θερμοκρασίες
ψησίματος δεν μας εξασφαλίζουν ότι
έχουν εξολοθρευτεί όλοι οι βλαβεροί
οργανισμοί που πιθανώς υπάρχουν.
Δείτε ποιες είναι οι ασφαλείς θερμοκρασίες για κάθε είδος
Δείτε ποιες είναι οι ασφαλείς θερμοκρασίες για κάθε είδος
Για
να δείτε ακόμη
α)
πώς χρησιμοποιούμε το θερμόμετρο
τροφίμων, κάνετε κλικ εδώ, και
β)
τη θερμοκρασία των κρεάτων για τέλειο
ψήσιμο, κάνετε κλικ εδώ.
Είδος
τροφής
|
Ελάχιστη
εσωτερική θερμοκρασία και χρόνος
ξεκούρασης
|
---|---|
Βοδινό,
μοσχαρίσιο, χοιρινό, αρνίσιο κρέας
|
62.8°C
– Το αφήνουμε να ξεκουρασθεί για 3’
τουλάχιστον
|
Κιμάδες
|
71.1°C
|
Όλα
τα πουλερικά
(Ολόκληρο
ή κομμάτια, κιμάς, εντόσθια, γέμιση)
|
73.9
°C
|
Αυγά
|
71.1°C
|
Ψάρια
και οστρακόδερμα
|
62.8°C
|
Φαγητό
που περίσσεψε (ζέσταμα)
|
73.9°C
|
Μαγειρευτά
|
73.9°C
|
Food
Safety and Inspection Service)
Αν
σας αρέσουν οι αναρτήσεις μου, μπορείτε
να γίνετε μέλος στην ομάδα μου στο
Facebook με τίτλο “Κολατσιό!!” (κάντε
κλικ εδώ για
να τη δείτε) ή να με ακολουθήσετε στο
twitter στο @Aleka_Ni ή να ακολουθήσετε αυτό το
ιστολόγιο πατώντας επάνω δεξιά το
κουμπάκι που γράφει “Παρακολούθηση”!
Κι αν νομίζετε ότι αξίζουν μια κοινοποίηση,
θα χαιρόμουν πολύ αν το κάνατε! Σας
ευχαριστώ!
Να
είστε όλοι καλά και καλά μαγειρέματα!
Αλέκα
Νικολαΐδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου