ΓΙΑ
ΤΕΛΕΙΟ ΨΗΣΙΜΟ....
...Λίγο
(όχι πολύ, λίγο!!) κλεμμένη η σημερινή
ανάρτηση. Παραθέτω ένα εξαιρετικό
πινακάκι
που αλίευσα στην ιστοσελίδα της Φάρμας Μπράλου για το ψήσιμο διαφόρων κρεάτων στο φούρνο. Απ΄ όσο έψαξα, σε ελληνικές και ξένες ιστοσελίδες είναι το πιο κατατοπιστικό και λεπτομερές και εύκολα κατανοητό. Φυσικά ο χρόνος ψησίματος διαφοροποιείται όταν παρεμβάλλονται και άλλες τεχνικές, όπως π.χ. όταν προηγείται μαγείρεμα στον ατμό. Για να πετύχουμε τις θερμοκρασίες αυτές απαιτείται η χρήση θερμομέτρου. Αξίζει τον κόπο να προμηθευτούμε ένα, κυκλοφορούν πολλά στη αγορά, κάποια από αυτά σε πολύ χαμηλές τιμές, αν θέλουμε να απολαμβάνουμε τα ψητά μας. Για να δείτε πώς χρησιμοποιούνται κάνετε κλικ εδώ.
που αλίευσα στην ιστοσελίδα της Φάρμας Μπράλου για το ψήσιμο διαφόρων κρεάτων στο φούρνο. Απ΄ όσο έψαξα, σε ελληνικές και ξένες ιστοσελίδες είναι το πιο κατατοπιστικό και λεπτομερές και εύκολα κατανοητό. Φυσικά ο χρόνος ψησίματος διαφοροποιείται όταν παρεμβάλλονται και άλλες τεχνικές, όπως π.χ. όταν προηγείται μαγείρεμα στον ατμό. Για να πετύχουμε τις θερμοκρασίες αυτές απαιτείται η χρήση θερμομέτρου. Αξίζει τον κόπο να προμηθευτούμε ένα, κυκλοφορούν πολλά στη αγορά, κάποια από αυτά σε πολύ χαμηλές τιμές, αν θέλουμε να απολαμβάνουμε τα ψητά μας. Για να δείτε πώς χρησιμοποιούνται κάνετε κλικ εδώ.
Aν θέλετε να δείτε τις θερμοκρασίες
που
είναι ασφαλείς για την κατανάλωση
διαφόρων ειδών κρέατος (θα απογοητεύσω
τους λάτρεις των rare…),
κάνετε
κλικ εδώ.
Rare κόκκινο
χρώμα στο κέντρο του κρέατος
Medium ροζ
χρώμα στο κέντρο του κρέατος
Welldone καφέ
χρώμα σε όλο το κρέας
Αν
σας αρέσουν οι αναρτήσεις μου, μπορείτε
να γίνετε μέλος στην ομάδα μου στο
Facebook με τίτλο “Κολατσιό!!” (κάντε
κλικ εδώ για
να τη δείτε) ή να με ακολουθήσετε στο
twitter στο @Aleka_Ni ή να ακολουθήσετε αυτό το
ιστολόγιο πατώντας επάνω δεξιά το
κουμπάκι που γράφει “Παρακολούθηση”!
Κι αν νομίζετε ότι αξίζουν μια κοινοποίηση,
θα χαιρόμουν πολύ αν το κάνατε! Σας
ευχαριστώ!
Να
είστε όλοι καλά και καλά μαγειρέματα!
Αλέκα
Νικολαΐδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου