Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Κολπάκι: Για σπυρωτό κριθαράκι ή ρύζι

Κολπάκι: Για σπυρωτό κριθαράκι ή ρύζι

Για να γίνει σπυρωτό το κριθαράκι, βάλτε λίγο ελαιόλαδο με βούτυρο στην κατσαρόλα, ρίξτε το κριθαράκι και καβουρντίστε το για λίγο. Για να γίνει πιο νόστιμο και “θεαματικό” αφήστε μερικά κριθαράκια να πάρουν χρώμα. Προσθέστε ζεστό νερό ή ζωμό σε αναλογία 1 προς 3 (δηλ. για 1 κούπα κριθαράκι 3 κούπες υγρό), χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να πιεί όλο το υγρό, ανακατεύοντας πού και πού. Αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα και το καπάκι, αφήστε να αναπαυθεί για 10’ και σερβίρετε!


Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κάνετε και το ρύζι με αναλογία 1 προς 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου