Σπιτική
πηκτίνη
Επειδή δεν πετάμε τίποτε πριν εξαντλήσουμε τις δυνατοτότητές του, για
να έχουμε πηκτίνη την άνοιξη και το
καλοκαίρι που βγαίνουν τα περισσότερα
φρούτα και κάνουμε τις μαρμελάδες μας,
όλο το χειμώνα κρατάμε τα κουκούτσια
από τα φρούτα που τρώμε (μήλα, λεμόνια,
πορτοκάλια, μανταρίνια, αχλάδια, κυδώνια,
νεράντζια...) και τα συγκεντρώνουμε σ΄ένα
σακουλάκι στην κατάψυξη. Η πηκτίνη στα
φρούτα περιέχεται κυρίως σε αυτά. Όταν
έρθει η ώρα να κάνουμε τις μαρμελάδες
μας, τα βάζουμε σ΄ένα κατσαρολάκι με
λίγο νερό, τόσο όσο να τα σκεπάζει,
βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15’ και
έτοιμη. Προσθέτουμε το νερό αυτό στη
μαρμελάδα. Θα τη βοηθήσει να πήξει χωρίς
να χρειαστεί να την παραβράσουμε και
να σκουρήνει το χρώμα της!
Να
είστε όλοι καλά και καλά μαγειρέματα!
Αλέκα
Νικολαΐδου
Τελεια....
ΑπάντησηΔιαγραφή