Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

 

Τι κάνω αν δεν έχω αλεύρι που φουσκώνει μόνο του;

 La classification des farines

 

Το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, η γνωστή μας φαρίνα δηλαδή, δεν είναι τίποτε περισσότερο από αλεύρι για όλες τις χρήσεις που περιέχει και φουσκωτικούς παράγοντες. Αν το προβλέπει η συνταγή μας αλλά δεν έχουμε το αντικαθιστούμε απλά με μπέικινγκ πάουντερ και αλάτι. Ιδού οι αναλογίες:

Σε μια κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις προσθέτουμε:

1,5 κ. γλ. μπέικινγκ πάουντερ και

Μια πρέζα αλάτι ψιλό

 Ή

 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα και

1 κ. γλ. χυμό λεμονιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου