Τι κάνω αν δεν έχω αλεύρι που φουσκώνει μόνο του;
Το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, η γνωστή μας φαρίνα δηλαδή, δεν είναι τίποτε περισσότερο από αλεύρι για όλες τις χρήσεις που περιέχει και φουσκωτικούς παράγοντες. Αν το προβλέπει η συνταγή μας αλλά δεν έχουμε το αντικαθιστούμε απλά με μπέικινγκ πάουντερ και αλάτι. Ιδού οι αναλογίες:
Σε μια κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις προσθέτουμε:
1,5 κ. γλ. μπέικινγκ πάουντερ και
Μια πρέζα αλάτι ψιλό
Ή
1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα και
1 κ. γλ. χυμό λεμονιού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου