Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Olive all'ascolana (Γεμιστές τηγανητές ελιές από το Άσκολι της Ιταλίας)


    Olive all'ascolana

Σε αυτή την ανάρτηση θα μιλήσουμε μόνον για τη γέμιση της ελιάς. Για την ιστορία της συνταγής, την προετοιμασία της ελιάς, τον τρόπο που τις γεμίζουμε, τις πανάρουμε και τις τηγανίζουμε, κάνετε κλικ εδώ.

Για να γεμίσουμε μισό κιλό περίπου πράσινες ελιές Χαλκιδικής (αντιστοιχούν σε 50 ελιές περίπου, ανάλογα βέβαια με το μέγεθός τους), θα χρειαστούμε:
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κλαδάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό καρότο σε ζαράκια
  • 1/4 της κούπας λευκό ξηρό κρασί
  • 100 γρ. μοσχαρίσιο κρέας ψιλοκομμένο
  • 50 γρ στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. χοιρινό ψιλοκομμένο
  • 1κροκάδι αυγού
  • 1/2 κούπα παρμεζάνα
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού
  • Μιά πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι - Πιπέρι
Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο για 5’. Προσθέτουμε το κρασί, περιμένουμε να εξατμισθεί το οινόπνευμα. Προσθέτουμε τα κρέατα και μαγειρεύουμε για 10’ περίπου μέχρι να γίνει το κρέας. Περνάμε το κρέας από το μούλτι για να γίνει σχεδόν πουρές και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά. Γεμίσουμε με το μείγμα τις ελιές.

Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις μου, μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα μου στο Facebook με τίτλο “Κολατσιό!!” (κάντε κλικ εδώ για να τη δείτε) ή να ακολουθήσετε αυτό το ιστολόγιο πατώντας επάνω δεξιά το κουμπάκι που γράφει “Παρακολούθηση”!

Να είστε όλοι καλά και καλά μαγειρέματα!
Αλέκα Νικολαΐδου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου